Skip to main content

6 tips til at planlægge vandreferien

De bedste tips til at planlægge vandreferien

Elsker du at være ude i den friske luft? Holder du af aktiv ferie med smukke naturoplevelser? Er et afbræk fra den travle hverdag derhjemme med tid til at nyde vandrerutens ro og lyde og dufte lige det, du mangler? Får du et kick ud af at lære nye mennesker at kende i socialt og aktivt samvær?

Hvis du kan svare ja til ovenstående, kan vi anbefale, at du prøver en vandreferie – en fantastisk ferieform, hvor du oplever meget mere af din valgte destination end på en traditionel ferie.

Kulturrejser Europas vandreferier er mere end vandring i smuk natur. Vi har nemlig også lagt masser af kulturelle og historiske oplevelser ind på turen, så du kommer helt ind under huden på det land og den kultur, du vandrer i. På hovedvejen, omvejen og bagvejen. Og bag facaden – der, hvor de fleste turister ikke kommer.

Men inden du begiver dig ud på din første vandreferie, er det en god idé at forberede dig. Bare en lille smule. Her får du vores vandreeksperters bedste tips til din rejse – rigtig god tur. Kulturrejser Europa har vandreferier i både ind- og udland. Her får du et overblik over alle Kulturrejser Europas vandreferier.

1. Tjek vandreområdet inden du bestemmer dig

Undersøg vandreturenes længde og terræn på den enkelte vandreferie, før du bestemmer dig. Vandreferie findes i mange varianter og sværhedsgrader. Øer som Irland, Madeira og Mallorca er bjergrige, og det kan være hårdt at vandre her, hvis du er mere vant til fladt terræn. Korte ture på 6 km kan sagtens være lige så strabadserende som de længste på 20 km, hvis terrænet er kuperet.

2. Planlæg efter vejret på destinationen

Gå efter en destination, hvor vejret hverken er for varmt eller for koldt. I det sydlige Europa er forårsmånederne, sensommeren og det tidlige efterår det bedste tidspunkt på året at vandre i – og det er også her, naturen viser sig fra sin smukkeste side. Husk en let trøje, et regnslag eller en solhat i tasken, så du er parat, hvis vejret skulle skifte.

3. Træn ben og ryg før afrejse

Du behøver ikke være i topform, men du får mest ud af din vandreferie, hvis du har trænet bare en smule inden afrejse. Så slipper du (måske) for ømme ben hele vejen. En god måde at træne op på er ved at gå nogle længere ture i dit nabolag, så du opbygger en vis grundform – evt. med din rygsæk og vandresko/-støvler på.

4. Overvej vandrestave

Det er smag og behag, om du bryder dig om at bruge vandrestave på vandreferien. De kan imidlertid være en fordel i meget ujævnt terræn og aflaste undervejs – uanset hvilken form du er i.

5. Vand, snacks og solcreme

Du sveder, når du vandrer – også selv om det måske ikke føles sådan. Drik derfor godt med vand, når du er undervejs, så du ikke ender med at blive dehydreret eller træt. Husk også snacks til vandreturen, så du holder dit blodsukker stabilt. Og glem ikke solcremen – solen kan være meget skarp.

6. Sørg for at vandre sammen med nogen

Der opstår et særligt fællesskab omkring det at vandre, når du vandrer i en gruppe på en vandreferie med rejseleder. Det gør vandreferien til en social rejseform, som også passer til dig, der rejser alene. Derudover vandrer vi også sammen for sikkerhedens skyld.

Indlægget er udarbejdet i samarbejde med Ugebladet femina.

Her kan du læse om haverejser og havebegreber - og her om Blomsterfestival på Madeira.

Mandag - fredag: kl. 10:00 - 15:00
Lør-Søn/helligdage: Lukket